ГоловнаПолітика

Депутати БПП звинуватили мерів Бучі та Ірпеня в розкраданні лісу під Києвом

Навіть на арештованих ділянках продовжують вирубувати дерева.

Депутати БПП звинуватили мерів Бучі та Ірпеня в розкраданні лісу під Києвом

Антикорупційна платформа "Блоку Петра Порошенка" звинуватила мерів Бучі та Ірпеня Анатолія Федорука та Володимира Карплюка в розкраданні угідь розташованого неподалік від Києва Біличанського лісу, який має статус рекреаційної зони та є недоторканним.

"Сотні земельних актів прокуратура оскаржує в судах. Але розкрадачів землі це не зупиняє, і навіть на ділянках, на які накладено прокурорський арешт, продовжують вирубувати дерева. За наявною у нас інформацією, розкрадання лісу біля Ірпеня очолюють екс-"регіонал", мер Бучі Анатолій Федорук і його кум і колишній заступник, а також нинішній мер Ірпеня Володимир Карплюк. За наявними даними кримінального провадження, Федорук причетний до незаконного виведення землі під скандальне Бучанське Межигір'я. А у Карплюка досі є ділянка в самому Біличанському лісі", - йдеться в заяві.

Депутати зазначають, що Карплюк зараз активно шукає "дах", щоб уникнути відповідальності. У зв'язку з цим вони просять Генпрокуратуру, Національне антикорупційне бюро і Антикорупційну прокуратуру взяти під контроль кримінальні провадження у Біличанському лісі.

БПП також повідомляє, що в середу Верховний суд остаточно повернув державі 14 га так званого Бучанського Межигір'я, визнавши, що його придбання сім'єю екс-віце-спікера Ігоря Калетника було незаконним. При цьому Бучанська міськрада підтримувала позов сім'ї Калетників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram