ГоловнаПолітика

ЄС повідомив деталі гранту на €100 млн для децентралізації в Україні

10 млн євро підуть на відновлення управлінських структур на Донбасі

ЄС повідомив деталі гранту на €100 млн для децентралізації в Україні
Фото: zn.ua

Єврокомісія в понеділок оприлюднила офіційний прес-реліз, в якому повідомила деталі надання Україні 100 млн євро на підтримку реформи з децентралізації.

Із цієї суми 90 млн євро виділено з бюджету ЄС, 6 млн євро дає Німеччина і 1 млн євро - Польща, повідомляє сайт Євросоюзу.

Фінансування буде спрямовано на зміцнення адміністрацій і забезпечення їхньої підзвітності на місцевому, регіональному та центральному рівнях.

Ще 10 млн євро виділено на відновлення управлінських структур на постраждалому від війни Донбасі. Тож загальна сума коштів - 107 млн євро.

Програма децентралізації - це друга програма для України, ухвалена цього року Єврокомісією. У липні Євросоюз вирішив виділити 110 млн євро на розвиток підприємництва в Україні.

Ці програми - частина зобов'язань ЄС і європейських фінансових інститутів, які обіцяли Україні понад 12 млрд євро у вигляді грантів і кредитів для макрофінансової стабілізації та процесу реформ.

Нагадаємо, про те, що Європейська комісія вирішила виділити Україні 100 млн євро на децентралізацію, 3 грудня повідомив заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні Томас Фреллесен. Деталей він не повідомив.

Місцева влада в Україні вже отримала більше повноважень у розпорядженні грошима. На черзі - реформа структури управління на місцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram