ГоловнаПолітика

24 претенденти пройшли в наступний етап відбору антикорупційного прокурора

При цьому ЄС усе ще має претензії до конкурсної комісії.

24 претенденти пройшли в наступний етап відбору антикорупційного прокурора
Члены конкурсной комиссии
Фото: facebook.com/EUDelegationUkraine

10 листопада кандидати на адміністративні посади в спеціалізованій Антикорупційній прокуратурі здавали тест на загальні знання. У наступний раунд тестування пройшли 128 осіб з 221 претендента. При цьому на посаду антикорупційного прокурора залишилися 24 кандидати.

Прохідний бал становив 38 із 99; 223 людей запросили на тест; 2 людини не з'явилися; 128 осіб пройшли в наступний раунд тестування; з них: 23 жінки, 11 кандидатів ззовні (не з прокуратури), повідомляє представництво Євросоюзу в Україні. ЄС фінансує процес тестування.

Кількість кандидатів на посаду антикорупційного прокурора після цього етапу тестування становить 24 людини. На посаду першого заступника претендують 4 особи, на посаду простого заступника - 5. На посади начальників відділів залишилося 14 осіб, голів підрозділів - 66.

На тестуванні присутні експерти проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» як спостерігачі та представники Консультаційної місії ЄС сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM Ukraine).

"Представництво ЄС в Україні і надалі наполягатиме на необхідності проведення справді незалежного та професійного процесу відбору кандидатів, якому довіряють організації громадянського суспільства та власне суспільство. Водночас певне занепокоєння ЄС, пов'язане із цим процесом, все ще не належно не влагоджено", - наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура оголосила відкритий конкурс із відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі на початку жовтня.

Претендентів повинна відібрати конкурсна комісія, сформована з представників Верховної Ради (сім) і Генеральної прокуратури (чотири).

ЄС і представники громадянського суспільства залишилися незадоволені представниками ГПУ в конкурсній комісії і домоглися заміни двох із чотирьох членів. Проте активісти вимагають відкликання ще одного представника ГПУ - першого заступника генерального прокурора Юрія Севрука.

До участі у відкритому конкурсі відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі допустили 257 осіб. Серед них - заступника генпрокурора Віталія Каська і Якова Варичева (претендував на посаду голови Антикорупційного бюро, увійшов у фінальну трійку).

Без Антикорупційної прокуратури не може ефективно працювати Антикорупційне бюро, яке почало роботу 1 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram