ГоловнаПолітика

"Зізнання" чиновника "Укрпатенту" виявилося підробкою

Неля Полонська пригрозила судом міністру Абромавічусу.

"Зізнання" чиновника "Укрпатенту" виявилося підробкою

Чиновник "Українського інституту інтелектуальної власності" (Укрпатент) Неля Полонська заявила, що не писала "зізнання" про розкрадання 150 млн гривень, про яке сьогодні вранці повідомив міністр економіки Айварас Абромавічус.

"Я не працювала в ці роки в Інституті, там з помилкою написано моє по батькові", - обурилася вона в ефірі 112 каналу. Полонська пообіцяла, що буде скаржитися "в прокуратуру, правоохоронні органи та СБУ".

"Я подаю у всі ці органи, і я боюся, щоб інститут, у якому 650 осіб, не вийшов під стіни Кабінету Міністрів. Я не розумію, навіщо Абромавічус відволікає увагу від того, чим займається Міністерство економіки. Ви знаєте, чим воно займається? Якщо він так любить інтелектуальну власність, то де ті підприємства, куди її можна впровадити. Де робочі місця, які відкрилися за рік його правління?" - заявила вона.

Нагадаємо, міністр Айварас Абромавічус опублікував у своєму твіттері скан листа Полонської на його адресу. У ньому йдеться, що Полонська кається у розкраданні грошових коштів на загальну суму на близько 150 млн грн. "Так жила вся країна, вам мене не зрозуміти, такі були правила гри, і я їм мала відповідати", - йдеться у листі.

Полонська нібито написала, що перевірки фінансово-господарської діяльності "Укрпатенту" виявлять всі ці порушення, тому вирішила добровільно зізнатися у скоєних діях, щоб суд і правоохоронні органи врахували це як пом'якшувальну обставину.

Опублікований документ датовано 2 листопада, а міністерство отримало його 4 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram