ГоловнаПолітика

Антикорупційне бюро почало працювати в безпечному режимі

Бюро чекає на формування антикорупційної прокуратури.

Антикорупційне бюро почало працювати в безпечному режимі
Фото: dyvys.in

З 1 жовтня 70 детективів Національного антикорупційного бюро України виходять на роботу. Однак корупційникам з вищих ешелонів влади наразі нічого побоюватися.

Досі не сформовано антикорупційну прокуратуру, яка повинна працювати у зв'язці з НАБУ, нагадав в інтерв'ю Deutsche Welle голова бюро Артем Ситник.

"Ми думали, що до 1 жовтня, до нашого старту, буде призначено антикорупційного прокурора. Але процес затягнувся, тільки почала працювати конкурсна комісія для його вибору. Радше за все, прокурора призначать до кінця жовтня. Але це не означає, що 1 жовтня ми не почнемо роботи. Ми почнемо напрацьовувати певні аналітичні матеріали, і в нас є не тільки детективи, а й управління, де працюють аналітики. Ми також можемо почати збирати досьє на чиновників, які підслідні бюро", - розповів він.

Ситник нагадав, що "під ковпаком" НАБУ будуть прем'єр-міністр, члени уряду, державні службовці першої-другої категорії, губернатори та їхні заступники, не нижче. Також бюро будуть підслідні всі судді, починаючи від районного судді до голови Конституційного Суду. Водночас Президент України не підслідний бюро. Пріоритетом будуть розслідування проти діючої, а не попередньої влади.

За словами Ситника, пріоритетом буде боротьба з корупцією в судовій гілці влади і наведення ладу у сфері державних закупівель.

Зарплата детективів у середньому становитиме 31 тис. гривень, додав він.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко раніше заявляв, що антикорупційного прокурора затвердять щойно в листопаді, а в цілому антикорупційну прокуратуру сформують до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram