ГоловнаПолітика

ГПУ: Клименка візьмуть під варту, якщо повернеться в Україну

Колишній міністр не повертався на територію, вільну від окупантів.

ГПУ: Клименка візьмуть під варту, якщо повернеться в Україну
Фото: www.donbass.ua

Генеральна прокуратура обіцяє, що колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка візьмуть під варту, якщо він спробує повернутися в Україну.

Про це заявив на брифінгу начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, коментуючи заяву Клименка, який напередодні під час веб-конференції сказав, що він уже в Україні.

"Можу стверджувати, що його на території України немає. Тож його заява виглядає радше його віртуальним входженням у політику України. Однозначно на території України його зараз немає, він перебуває на території Російської Федерації. Російська ж Федерація, на жаль, на наші запити не відповідає", - сказав Горбатюк. Слідчий уточнив, що має на увазі ту територію України, яка підконтрольна уряду.

Горбатюк додав, що Клименка в разі повернення затримають і заарештують. "Є рішення суду про його арешт. Він буде затриманий і доставлений до суду, щоб був визначений термін утримання під вартою", - пообіцяв слідчий.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура підозрює Клименка в завданні збитку бюджету України на суму понад 6 млрд грн.

Встановлено, що Клименко організував в Одеській, Київській, Донецькій і Харківській областях так звані "програмні" підприємства, метою яких було надання послуг з розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю. Принцип роботи цієї схеми полягав в ухиленні та мінімізації сплати податків і зборів до держбюджету шляхом реального зменшення ваги вантажу з підробкою супровідних документів на вантаж, заниження його вартості.

Крім того, його підозрюють в організації схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки. Принцип роботи цієї схеми полягав у наданні підприємствам можливості користуватися послугами структур, підконтрольними Клименкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram