ГоловнаПолітика

Кабмін затвердить усі відібрані Саакашвілі кандидатури на голів районів

Уряд зняв з себе відповідальність за вибір губернатора

Кабмін затвердить усі відібрані Саакашвілі кандидатури на голів районів
Анна Онищенко
Фото: minjust.gov.ua

Кабінет Міністрів узгодить усі кандидатури голів райдержадміністрацій в Одеській області, яких відібрала команда глави регіону Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляється на сайті уряду з посиланням на міністра Кабінету Міністрів Анну Онищенко.

Онищенко повідомила, що комісія секретаріату Кабінету Міністрів, яка займається попередніми співбесідами з кандидатурами на посади голів райдержадміністрацій, ухвалила рішення про відповідність усім критеріям тільки шістьох осіб. Зокрема, це Вітряний у Балтському районі, Голован у Болградському, Турупалов в Іванівському, Наталуха у Комінтернівському, Білюк у Ренійському та Свічинський у Савранському. Решту 10 кандидатур визнано такими, що не відповідають усім критеріям.

Водночас міністр заявила, що Кабмін рекомендує президенту призначити усіх 16 осіб, відібраних командою Саакашвілі.

"Прем'єр-міністр України ухвалив рішення, яке, сподіваюся, підтримають на засіданні Кабінету Міністрів: рекомендувати президенту України призначити і ці 10 кандидатур, які не пройшли попередню співбесіду, - заявила Ганна Онищенко. - Тому що... Це особиста відповідальність голови облдержадміністрації щодо кадрових призначень в області".

Нагадаємо, увечері в четвер Саакашвілі в телеінтерв'ю поскаржився на саботаж Кабміну у процесі призначення голів районів в Одеській області.

"Сьогодні ми представили 16 голів райдержадміністрацій. Ми їх дуже ретельно відбирали, там зовсім інші люди. Влада затвердила тільки 6. Невже Арсеній Яценюк дійсно розбирається, чому у Великомихайлівському районі призначено пана Слідюка або Турупалова в Іванівському районі, або в Красноярському Гавриша? Ми їх відбирали 2 місяці", - заявив глава області.

Наприкінці травня у перший день на посаді голови Одеської ОДА Михайло Саакашвілі пообіцяв, що відбере всіх голів районних адміністрацій в області на конкурсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram