ГоловнаПолітика

Сакварелідзе обіцяє довести справу Кернеса до кінця

Прокуратура адекватно відреагує на будь-які спроби дестабілізувати ситуацію.

Заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе гарантував адекватну реакцію прокуратури на будь-які спроби дестабілізації ситуації в країні.

Про це він заявив у вівторок у Харкові, коментуючи вчорашні заворушення в місті, повідомляє Укрінформ.

"Будь-які спроби дестабілізувати ситуацію в Україні отримають адекватну реакцію від держави, в тому числі, від прокуратури. Всі спроби дестабілізації, під яким би прикриттям вони не відбувалися", - зазначив Сакварелідзе.

За його словами, головне завдання прокуратури - служити інтересам громадськості. Підтвердженням цієї тези стала зустріч Сакварелідзе з представниками громадської організації "Громадська варта. Харків", які зранку пікетували прокуратуру Харківської області з українськими прапорами та вимогами притягнути до відповідальності мера міста Геннадія Кернеса.

"Прокуратура займатиме дуже чітку, принципову позицію з цього питання. Розгляд справи Кернеса відкладено на кілька тижнів, але прокуратура робитиме все можливе, щоб цю позицію було доведено до кінця", - пообіцяв Сакварелідзе.

Активісти попросили Сакварелідзе взяти під особистий контроль "справу Кернеса, справу Добкіна і ці рухи, які були в Харкові вчора". Вони також передали йому пакет документів про протизаконну діяльність низки комунальних підприємств.

Нагадаємо, 3 серпня на пл. Свободи відбувся мітинг прихильників "Опозиційного блоку" на чолі з народним депутатом Михайлом Добкіним на підтримку реєстрації обласної організації цієї партії. Одночасно група людей в балаклавах заблокувала вхід до Головного управління юстиції в Харківській області, не даючи "людям Кернеса і Добкіна" пройти всередину з документами на реєстрацію. Пізніше півсотні молодих людей в балаклавах напали з камінням на колишній офіс ПР, розбили вікна, двері, автомобіль. Було чути постріли. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram