ГоловнаПолітика

Джемілєв оголосив про створення мусульманського батальйону при Міноборони

У підрозділі служитимуть чеченці, інгуші, азербайджанці, узбеки і представників інших національностей

Джемілєв оголосив про створення мусульманського батальйону при Міноборони
Фото: Макс Требухов

При Міністерстві оборони України створять мусульманський батальйон, який дислокуватиметься у Херсонській області і може використовуватися на адміністративному кордоні з Кримом.

Про це йдеться у промові уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу, депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва, який виступив сьогодні перед делегатами та гостями II Всесвітнього конгресу кримських татар в Анкарі.

"Зараз ухвалено рішення про створення мусульманського батальйону, який буде підпорядкований Міністерству оборони України і який переважно дислокуватиметься у прикордонній з Кримом Херсонської області. Вже виявили бажання служити в такому батальйоні досить велике число чеченців, інгушів, азербайджанців, узбеків та інших національностей, які хотіли б зробити свій внесок у справу відстоювання незалежності та територіальної цілісності України", - сказав він.

"Цей батальйон може бути використаний для контролю над проходженням людей і вантажів на кордонах між окупованим Кримом і материковою частиною України, а після звільнення Криму від окупації - для забезпечення правопорядку і запобігання на півострові різного роду можливих заворушень", - додав Джемілєв.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко доручив Держприкордонслужбі включити кримських татар до складу групи прикордонників на пункті пропуску "Чонгар" у Херсонській області на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram