ГоловнаПолітика

Порошенко закликав правоохоронців роззброїти всі НЗФ

"Жодна політична сила не повинна і не буде мати ніяких збройних осередків"

Порошенко закликав правоохоронців роззброїти всі НЗФ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко закликав Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки та інші правоохоронні органи роззброїти всі незаконні збройні формування.

Про це він заявив на засіданні військового кабінету РНБО, передає офіційний сайт Президента.

Під час засідання начальник Генерального штабу Віктор Муженко доповів Президенту про складну обстановку, що склалася в зоні АТО. У свою чергу, Порошенко зазначив, що події в Мукачевому показали "ряд назрілих проблемних питань, які потребують негайного вирішення". При цьому він підкреслив, що такі спроби дестабілізувати ситуацію під час війни є потужним ударом по обороноздатності держави.

"Зростання напруженості на лінії зіткнення на Донбасі дивним чином синхронізуватися зі спробою дестабілізувати ситуацію в глибокому тилу, за тисячу кілометрів від фронту, де з'явилися люди з важким озброєнням", - зазначив Порошенко.

"Це дискредитація справжніх патріотів України. Жодна політична сила не повинна і не буде мати ніяких збройних осередків. Жодна політична організація не буде мати права обзаводитися банальними кримінальними угрупованнями. Ми повинні розплутати клубок старих проблем, які потребують негайного вирішення. Я про клановість, контрабанду, корупцію і тому подібне. Картина того, що зараз там відбувається, не чорно-біла. Вона просто виключно чорна", - зазначив Порошенко.

За його словами, суттю цього конфлікту є перерозподіл потоків контрабанди. Порошенко підкреслив, що вимагає рішучих дій від правоохоронних органів у цьому питанні.

"Має бути жорстке і принципове розслідування всіх, хто до цього причетний. Обшуки, затримання і пряма кримінальна відповідальність. Не допоможуть ні депутатські мандати, ні зв'язки у владі", - сказав Порошенко, зазначивши, що контрабанда не є суто закарпатською проблемою.

Нагадаємо, в суботу в Мукачевому сталася перестрілка за участю бійців "Правого сектору", міліції та охорони нардепа Михайла Ланя. В результаті загинули 3 людини (дві з "Правого сектору" і один цивільний), поранено ще чотирьох цивільних, шістьох правоохоронців і чотирьох бійців ПС.

Після цього Порошенко скликав засідання Воєнного кабінету (робочий орган РНБО в особливий період)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram