ГоловнаПолітика

ЄС забезпечить спостерігачів ОБСЄ супутниковими знімками зони АТО

Європа вирішила підвищити здатність місії контролювати режим припинення вогню

ЄС забезпечить спостерігачів ОБСЄ супутниковими знімками зони АТО
Архивное фото. Спутниковый снимок российских войск у границ с Украиной
Фото: www.unian.info

Європейський Союз вирішив виділити спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні 18 млн євро, крім раніше наданих 7 млн євро. Гроші підуть, зокрема, на супутникову візуальну розвідку в зоні АТО.

"Пакет підтримки в розмірі 18 млн євро буде використано для фінансування роботи спостерігачів Місії (6 млн євро), проведення супутникової візуальної розвідки і подальшого аналізу отриманої інформації (послуги будуть надаватися Супутниковим центром ЄС), а також додаткових наглядових інструментів (12 млн євро)", - сказано в повідомленні прес-служби Представництва ЄС в Україні.

Ці гроші покликані підвищити здатність місії ОБСЄ моніторити і контролювати режим припинення вогню і відведення важкого озброєння у східній Україні, як це передбачено мінськими домовленостями.

Таким чином, внесок ЄС та його членів досягне двох третин бюджету місії ОБСЄ в Україні. На додачу до своєї фінансової допомоги ЄС подарував місії обладнання, зокрема 24 броньовані автомобілі. Зараз ЄС проводить переговори з СММ, щоб надати спостерігачам додаткові 43 броньовані машини. Крім того, Євросоюз забезпечив місію 40 неброньованими автомобілями, медичним обладнанням, а також провів навчання для спостерігачів і надав підтримку для розвитку здібностей планування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram