ГоловнаПолітика

Головний міліціонер Києва виявився сусідом звільненого начальника ДАІ (оновлено)

У Терещука знайшли землю, отриману за сумнівною схемою.

Начальник ГУ МВС України в Києві Олександр Терещук побудував будинок на землі в Жулянах, яку виділили його матері і дружині згідно із сумнівною схемою за мерства Леоніда Черновецького. Про це йдеться в розслідуванні телевізійної програми "Наші гроші".

У 2007 році Київрада роздала землі розваленого радгоспу "Совки": по 7-10 соток - тисячі осіб. "Землю в Жулянах отримали три групи людей. 30% власників зробили все за законом, але після арешту, який наклали на всіх, вони не можуть нічого зробити зі своїми ділянками. Друга група отримала ділянки на сторонніх підставних осіб, а потім переоформила їх на себе. Третя група записала ділянки на родичів", - йдеться в розслідуванні.

У 2010 році всі ділянки арештували для розгляду.

Однією з тих, хто отримав землю, стала 76-річна пенсіонерка Ганна Шабатура разом з невісткою. Як виявилося, пенсіонерка - мати Терещука, а невістка - його дружина. Свої 20 соток на Планетарній, 15-17 вони отримали, незважаючи на те, що навіть не зверталися по них. Тепер тут стоїть особняк Терещука.

Фото: youtube.com/user/nashigroshiTV

Справу про земельні ділянки спочатку розслідувала СБУ, але потім її передали в Шевченківській РВВС. Тож тепер міліціонери Шевченківського району повинні вирішувати, чи законно їхній начальник отримав землю в Жулянах.

У коментарі Українським Новинам Терещук заявив, що будував будинок протягом 11 років, має всі необхідні акти на землю і що будівництво було повністю законним.

При цьому він заперечує арешт свого будинку. "Мій будинок не заарештовано", - сказав Терещук. Чи заарештовано землю під будинком, не повідомляється.

Нагадаємо, що в Жулянах поруч із будинком Терещука є маєток уже звільненого в.о. начальника ДАІ Олександра Єршова, якого він не вписав у декларацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram