ГоловнаПолітика

Харківська міськрада просить суд заборонити мітинг на підтримку Кернеса

Заявник не зміг пояснити, які вимоги висуватимуться під час акції

Харківська міськрада просить суд заборонити мітинг на підтримку Кернеса
Фото: Дарья Чабанова

Харківська міська рада звернеться до суду з вимогою заборонити проведення акції на підтримку міського голови Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє офіційний сайт мерії з посиланням на рішення погоджувальної комісії.

"Заявник повідомив про проведення акції з орієнтовною кількістю учасників до 2 тис. осіб з метою підтримки ФК "Металіст" та міського голови Геннадія Кернеса. Учасники пікету повідомили про намір використовувати плакати, транспаранти, відеотехніку", - повідомили на засіданні.

При цьому заявник, який підписав повідомлення, на сьогоднішнє засідання комісії не прибув.

Заступник начальника відділу громадської безпеки міського управління міліції Артем Попков повідомив, що раніше в телефонній розмові заявник також не зміг пояснити, які вимоги висуватимуться під час пікету, які прапори і транспаранти будуть використовуватися.

"На території Харкова зберігається напружена обстановка із загрозою терористичних актів, постійно надходять повідомлення про замінування об'єктів і місць масового скупчення людей. Крім того, в акції братимуть участь фанати "Металіста". Зі свого досвіду ми знаємо, що вони можуть запалювати фаєри, можуть піти ходою містом. Не знаючи, що мається на увазі під таким пікетом, пропонуємо вийти з пропозицією про заборону проведення даної акції", - зазначив Попков.

Представники управління Служби безпеки Харківській області також виступили проти проведення пікету.

Нагадаємо, міська влада Харкова відмовила в проведенні травневих акцій всім організаціям, які подали заявки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram