ГоловнаПолітика

Нардеп дізнався про кримінальну справу проти заступників Коломойського

Корбана та Олійника могли затримати залежно від розвитку конфлікту

Нардеп дізнався про кримінальну справу проти заступників Коломойського
Святослав Олийнык и Геннадий Корбан
Фото: Нелли Вернер

Близький до дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського нардеп Віталій Купрій заявив, що Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження щодо заступників Коломойського Геннадія Корбана і Святослава Олійника.

Як написав Купрій у фейсбуку, кримінальне провадження відкрито за заявою начальника юрдепартаменту Дніпропетровської міськради Олександра Величка про його викрадення.

"Кримінальне провадження за заявою пана Величка відкрито за статтею 349 КК - захоплення чи утримання в якості заручника представника влади", - написав Купрій.

Вранці 20 березня, за даними Купрія, Корбана і Олійника за дорученням в. о. генпрокурора Володимира Гузиря допитали в головному слідчому управлінні СБУ.

Нардеп припускає, що допит Корбана і Олійника пов'язаний з конфліктом навколо "Укртранснафти".

"На мою думку, залежно від розвитку ситуації щодо "Укртранснафти", прокуратура могла дати вказівку затримати наближених до губернатора Дніпропетровщини осіб", - написав нардеп.

При цьому він припустив, що Генпрокуратура не самостійна у своїх діях і виконує побажання Адміністрації Президента.

Нагадаємо, навколо рішення наглядової ради "Укртранснафти" усунути Лазорка вибухнув скандал. У ніч на п'ятницю голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський, ставлеником якого вважається Лазорко, приходив в будівлю "Укртранснафти" і заявив, що відбувається захоплення підприємства соратником Порошенка Ігорем Кононенком.

Проте вдень у п'ятницю Ігор Коломойський заявив, що домовився з Порошенком і прем'єром Арсенієм Яценюком про аудит "Укртранснафти", який довірять компаніям з "великої четвірки" (Deloitte, PricewaterhouseCoopers, EY, KPMG). Лазорко, за словами Коломойського, в компанію не повернеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram