ГоловнаПолітика

МЗС звинуватило РФ у малодушності через відмову брати участь у засіданні РБ ООН щодо Криму

Росія відмовилася слухати Мустафу Джемілєва

МЗС звинуватило РФ у малодушності через відмову брати участь у засіданні РБ ООН щодо Криму
Фото: korrespondent.net

МЗС України вважає, що Росія "сховала голову в пісок", не взявши 19 березня участь у засіданні Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Криму після його окупації РФ.

У своїй заяві українське МЗС також подякувало Литві як непостійному членові Ради Безпеки ООН за ініціювання засідання у форматі "Арріа" (передбачає участь, крім делегацій держав-членів РБ, представників неурядових організацій та громадськості) щодо ситуації з правами людини, зокрема становища національних меншин, в окупованій Російською Федерацією Автономній Республіці Крим.

Головним промовцем на засіданні був Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, перший голова Меджлісу кримських татар Мустафа Джемілєв. Він поінформував міжнародне співтовариство про масштабні, системні і грубі порушення прав людини на Кримському півострові унаслідок його незаконної анексії Росією.

"Як і перше таке засідання РБ ООН рік тому, захід привернув підвищену увагу держав-членів ООН та світової громадськості. Єдиною державою, яка не погоджується із загальною оцінкою щодо катастрофічного погіршення ситуації в галузі прав людини в Криму протягом останнього року, є Росія. У зв'язку з цим може викликати лише жаль той факт, що саме ця країна замість того, щоб скористатися нагодою висловити і спробувати відстояти альтернативну точку зору, "сховала голову в пісок", не взявши участь у цьому засіданні РБ ООН", - йдеться в коментарі МЗС.

Нагадаємо, Росія мотивувала свою неучасть у зустрічі Ради Безпеки ООН щодо Криму тим, що захід "є контрпродуктивним і провокаційним".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram