ГоловнаПолітика

РФ відмовилася брати участь у неформальній зустрічі Радбезу ООН з приводу Криму

Цей захід є контрпродуктивним і провокаційним, заявили в прес-службі постпреда Росії при ООН.

РФ відмовилася брати участь у неформальній зустрічі Радбезу ООН з приводу Криму
Фото: un.org

Росія, яка окупувала Крим, відмовилася брати участь у неформальній зустрічі Ради Безпеки ООН щодо Криму, яку організує з ініціативи Литви. Про це повідомили в прес-службі постійного представництва Росії при ООН, пише ТАСС.

«Виходимо з того, що цей захід є контрпродуктивним і провокаційним. Він не належить до сфери Ради Безпеки ООН. Російська делегація не візьме в ньому участі, як і, наскільки нам відомо, делегації деяких інших країн», - йдеться в повідомленні прес-служби постійного представництва Росії при ООН.

Раніше 18 березня стало відомо, що 19 березня з ініціативи Литви країни-члени Радбезу ООН проведуть неформальну зустріч з приводу Криму. На неї запрошено депутата Верховної Ради України Мустафу Джемілєва.

Зустріч заплановано на 21:00 за київським часом. Вона проходитиме в закритому режимі.

Засідання пройде у форматі «формули Аррії», що дозволяє членам Радбезу ООН приватно обмінюватися думками за участю запрошених організаторами осіб, які не є представниками країн-членів ООН. Делегації країн, які входять у Радбез ООН, не зобов'язані бути на неформальних зустрічах. Перед зустріччю пройде прес-конференція Джемілєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram