ГоловнаПолітика

Прокуратура проводить обшук у приміщенні Окружного адмінсуду Києва (оновлено)

У суді пов'язали обшук з рішенням щодо соцвиплат на Донбасі

Прокуратура проводить обшук у приміщенні Окружного адмінсуду Києва (оновлено)
архив

Слідчі столичної прокуратури проводять обшук у приміщенні Окружного адміністративного суду Києва.

"Судді цього суду примудрялися якимось незбагненним чином насолоджуватися життям за кордоном і при цьому ухвалювати судові рішення, виносити вироки. Про що є відповідна інформація Державної прикордонної служби. Зараз вилучаються техніка, документи, оригінали рішень. Також перевіряються дані, які вносилися в табелі обліку робочого часу", - написала прес-секретар прокуратури Києва Олена Яхно у фейсбуці.

Суддя Окружного адмінсуду Києва Богдан Санін (відомий тим, що забороняв з 1 грудня 2013 року акції протесту в центрі Києва за позовом КМДА) у своєму фейсбуці натякнув, що обшук пов'язаний зі скасуванням судом рішення Кабміну блокувати соцвиплати на непідконтрольних територіях Донбасу.

"Зараз у приміщенні нашого суду відбувається обшук і вилучають комп'ютери. Ну звичайно ж, це не тиск на суд і абсолютно не пов'язано із останніми рішеннями нашого суду (у тому числі і скасування "дуже важливих" постанов нашого уряду). Видно, після звинувачень суддів Печерського суду наш суд "наступний" у проведенні "виховної" роботи. Склад "злочину" "дуже серозний", тепер, напевно, нам потрібно приймати "правильні рішення" і "у жодному разі" не скасовувати "дуже потрібні" рішення суб'єктом владних повноважень", - пише Санін.

Окружний адміністративний суд Києва 11 лютого скасував пункт постанови уряду про обмеження соціальних виплат і пенсій жителям Донецької та Луганської областей, які проживають на підконтрольних бойовикам територіях. Уряд має 10 днів, щоб подати апеляцію, тому це рішення поки що не набуло чинності.

Адміністративні суди розглядають суперечки, в яких хоча б однією зі сторін є орган влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram