ГоловнаПолітика

Пауер: наміри лідера терористів ДНР - це наміри Кремля

Заяви ватажка терористів для Росії є незручною проблемою - "вони надто вже відверті", вважає постпред США в ООН

Пауер: наміри лідера терористів ДНР - це наміри Кремля
Саманта Пауэр
Фото: EPA/UPG

США вважають заяви ватажка самопроголошеної ДНР Олександра Захарченка нічим іншим, ніж висловленням справжніх намірів російського керівництва.

Про це заявила постійний представник США при цій організації Саманта Пауер на засіданні РБ ООН щодо України, передає Укрінформ.

"Сепаратисти, яких він (Захарченко - ред.) очолює, пройшли підготовку в Росії. І коли Захарченко хвалиться, що може захопити територію за межами лінії, узгодженої в Мінську, коли він говорить, що не зацікавлений у переговорах, він говорить не тільки про наміри сепаратистів у цьому разі, він говорить про наміри Росії", - заявила представник США.

Вона також підкреслила, що заяви ватажка донецьких терористів для Росії є незручною проблемою - "вони надто вже відверті".

Пауер пояснила, чому Маріуполь та Дебальцеве, про наступ на які заявляв Захарченко, є такими важливими для бойовиків і російського керівництва.

"Маріуполь - це порт, можливість морських поставок, а також можливість отримати доступ суходолом до незаконно окупованого Криму. А Дебальцеве - це транспортний вузол. Тому невипадково, що ці стратегічні міста є метою Росії", - зазначила американський представник.

Раніше заступник генерального секретаря ООН Джеффрі Фелтман заявив, що розслідування представниками ОБСЄ інциденту в Маріуполі дає підстави говорити, що ракетний обстріл мирного населення в Маріуполі був навмисним.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу терористами східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинули 30 осіб, 97 було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram