ГоловнаПолітика

Гройсман запропонував створити "місію Кокса-Кваснєвського" для Савченко

Спікер парламенту поспілкувався з президентом ПАРЄ у справі Савченко

Гройсман запропонував створити "місію Кокса-Кваснєвського" для Савченко
Фото: Александр Ратушняк

Спікер парламенту Володимир Гройсман ініціює створення спеціальної місії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка займатиметься звільненням української льотчиці Надії Савченко. Про це він повідомив LB.ua.

"Вчора я зустрічався з президентом ПАРЄ (Анн Брассер - ред.), і ми обговорювали питання звільнення Надії Савченко. Оскільки цей процес дуже складно просувається, я запропонував створити спеціальну місію ПАРЄ щодо звільнення Савченко. Коли Тимошенко була в тюрмі, була створена місія Кокса-Кваснєвського, яка в тому числі займалася і її звільненням... Я думаю, створення місії з Савченко було б нестандартним механізмом, щоб змінити ситуацію", - заявив він.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила звернення до ПАРЄ з проханням включити заарештовану в Росії українку Надію Савченко до складу української делегації Асамблеї. Статус євродепутата повинен має допомогти у звільненні Савченко з російського полону.

З 13 грудня 2014 року Надія Савченко, перебуваючи в московському СІЗО, оголосила голодування на знак протесту проти незаконного утримання під вартою і ненадання їй медичної допомоги.

Парламент вже тричі звертався до ПАРЄ з приводу звільнення Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram