ГоловнаПолітика

Венеціанська комісія схвалила закон про люстрацію (оновлено)

Думка комісії змінилася після дводенних консультацій

Венеціанська комісія схвалила закон про люстрацію (оновлено)
Фото: www.dyvys.in

Венеціанська комісія підтримала український закон "Про очищення влади" (люстрацію). Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Венеціанська комісія кардинально змінила свій попередній висновок про закон про люстрацію після дводенних консультацій з нашою делегацією. Люстрації в Україні бути! Окрема подяка всім членам делегації й експертам, які приєдналися до підготовки наших аргументів", - написав Петренко.

За словами міністра, українська сторона домовилася з експертами Венеціанської комісії про співпрацю для вдосконалення закону.

Водночас, за даними агентства "Українські новини", українська сторона визнала порушення законом положень Конституції.

"Розробники погодилися, що закон порушує багато положень. Пообіцяли терміново внести правки. Поїхали виправляти", - цитує агентство неназване джерело в українській делегації.

За словами джерела, ухвалення Венеціанською комісією проміжного рішення стало результатом компромісу між комісією та українським урядом. Остаточне рішення ухвалять після внесення в документ відповідних правок.

Нагадаємо, вранці 11 грудня голова комітету Верховної Ради з протидії корупції Єгор Соболєв повідомив, що Венеціанська комісія може заблокувати український закон про люстрацію. У зв'язку з цим українська делегація негайно вилетіла на переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram