ГоловнаПолітика

БПП висунув Яценюкові ультиматум

Президентська фракція хоче знати, кого прем'єр запропонує в міністри

БПП висунув Яценюкові ультиматум
Фото: klichko.org

Фракція "Блок Петра Порошенка" на своєму засіданні вирішила, що прем'єр Арсеній Яценюк повинен надати їй у понеділок для узгодження перелік кандидатів на міністерські посади.

Президентська фракція хоче знати пропозиції прем'єра і мати день перед голосуванням для їхнього аналізу, повідомило LB.ua джерело у фракції. В іншому разі завтра не буде голосування про склад Кабміну, а також комітети.

БПП також категорично відкинув можливість пакетного голосування за новий Кабмін, крім того - вимагає від Яценюка публічно не називати прізвищ кандидатів на міністерства до узгодження.

Також на засіданні фракції депутати намагалися поділити між собою керівні посади в комітетах. За повідомленнями джерел, на бюджетний комітет претендує Віктор Пинзеник. Боротьба за транспортний комітет розгорнулася між одним з Дубневичів, Русланом Сольваром та Андрієм Павелком. При цьому Сольвар, за свідченням присутніх, заявив, що якщо не отримає комітет, то вийде з УДАРу. На комітет з питань податкової та митної політики претендує Оксана Продан, а Ірина Геращенко - на комітет з євроінтеграції.

Обговорення проходило в напруженій атмосфері. Щоб розрядити обстановку, Олександр Третьяков закликав присутніх "довіритися Президентові". "Як ви називаєтеся? Блок Порошенка? От і довіряйте Президентові", - звернувся він до колег, маючи на увазі, що остання інстанція узгодження кадрових питань - Адміністрація Президента.

Джерела також повідомляють, що на бюджетний комітет сьогодні заявила претензії Радикальна партія. У минулому скликанні цей комітет очолював екс-"регіонал" Євген Геллер.

Водночас джерело в "Народному фронті" повідомляє, що фракція обговорює висунення кандидатури Сергія Пашинського на посаду голови комітету з питань оборони, Вікторії Сюмар - на комітет зі свободи слова, а на посаду керівника комітету з боротьби з корупцією хоче підтримати кандидатуру Єгора Соболєва ("Самопоміч").

Засідання фракції НФ відбудеться ввечері. Очевидно, ультиматум БПП там обговорять.

Нагадаємо, у вівторок, 2 грудня, відбудеться засідання Верховної Ради, на якому планують сформувати уряд і парламентські комітети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram