ГоловнаПолітика

Росія відмовляється від демаркації кордону з Україною

Прикордонники самостійно ставлять знаки вздовж лінії делімітації

Росія відмовляється від демаркації кордону з Україною
Фото: podrobnosti.ua

Російська Федерація відмовляється від завершення процедури демаркації кордону з Україною. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після інспектування інженерно облаштованої ділянки українсько-російського кордону в Харківській області, повідомляє УНІАН.

"Делімітацію формально юридично завершено, а демаркацію не завершено. Росія відмовляється від завершення демаркації", - сказав Яценюк.

Прем'єр зазначив, що наявність кордону з Росією остаточно засвідчить окремість України. "Держава зобов'язана мати кордон. Цей кордон є запорукою і нашої безпеки, і зокрема чіткого визначення, що це наша територія і ви на неї не зайдете", - сказав Яценюк.

Голова уряду зазначив, що зараз Україна в односторонньому порядку в певних місцях позначає лінію державного кордону. "Там, де кордон не демаркований, там самостійно ми ставимо знаки. Це називається процедура не демаркації, а позначення лінії кордону", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, нанесення лінії державного кордону на місцевості почалося на кордоні України з Росією у квітні 2012 року. Загальна протяжність сухопутної ділянки російсько-українського кордону становить майже 1975 кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram