ГоловнаПолітика

Справу екс-губернатора Пеклушенка просять перенести до місцевого суду

Зараз звинувачення проти колишнього чиновника розглядають в Кіровограді

Справу екс-губернатора Пеклушенка просять перенести до місцевого суду
Фото: timeszp.com

Прокуратура Запорізької області просить Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ перенести до місцевого суду справу Віктора Межейка й Олександра Пеклушенка.

Голову Запорізької обласної ради Віктора Межейка і колишнього голову обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка звинувачують в організації масових заворушень 26 січня у Запоріжжі.

Як повідомляє прокуратура Запорізької області, підготовче судове засідання в Кіровському районному суді Кіровограда не відбулося через неявку більшості постраждалих.

"Процесуальний прокурор - співробітником прокуратури Запорізької області, який прибув для участі в судовому засіданні, подав клопотання до Вищого спеціалізованого суду України щодо визначення підсудності цього кримінального провадження в суді в межах Запорізької області", - йдеться в повідомленні.

 

Наразі засідання суду в Кіровограді перенесли на 9 жовтня.

Нагадаємо, прокуратура домагаається повернення з Кіровограда в Запоріжжя розгляду звинувачення голови облради Межейка й екс-губернатора Пеклушенка в організації масових заворушень. Звинувачення проти чиновників передали в суд 12 серпня, а 9 вересня Вищий спецсуд переніс розгляд справи до Кіровограда.

Звинувачення стосується подій 26 січня, коли запорізький Євромайдан розігнали правоохоронні органи "у співпраці з особами спортивної зовнішності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram