ГоловнаПолітика

Порошенко закликав США надати Луганську гуманітарну допомогу

Іноземний військовий супровід виключено, заявив Президент

Порошенко закликав США надати Луганську гуманітарну допомогу
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко увечері 9 серпня провів телефонні консультації з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Порошенко повідомив Байдену про свою ініціативу надання української і залучення міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а також запропонував США долучитися до неї, повідомляє прес-служба Президента.

"Джозеф Байден висловив підтримку зусиллям України налагодити гуманітарну допомогу в чіткій відповідності із міжнародним правом та законодавством України, а саме, принципам виключення жодного іноземного військового супроводу місії, проходження вантажів через підконтрольні Україні пункти пропуску на кордоні та багатосторонній формат, в тому числі за участю США. Він також дав високу оцінку послідовності кроків Президента України з врегулювання ситуації на Донбасі", - сказано в повідомленні.

Порошенко подякував США за підтримку позиції України в міжнародних фінансових організаціях, результатом чого, зокрема, стало нещодавнє рішення Світового Банку виділити Україні  фінансову допомогу у розмірі 500 мільйонів доларів. Він також висловив сподівання щодо позитивного рішення МВФ 29 серпня цього року про виділення другого траншу за програмою Stand-By.

Нагадаємо, Порошенко у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 9 серпня заявив, що Україна готова прийняти гуманітарну допомогу для сходу, проте без військового супроводу і тільки через пункти пропуску, контрольовані прикордонниками.

Напередодні Росія намагалася направити своїх військових в Україну під прикриттям супроводу гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram