ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Нідерландами та Австралією

Угоду укладено на 1 рік

Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Нідерландами та Австралією
Фото: @poroshenko

Президент Петро Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Нідерландами та Австралією про скерування озброєних осіб для розслідування падіння літака Malaysia Airlines.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Місію створюють, щоб сприяти збору уламків літака і проведенню розслідування, вона складається з військового та невійськового персоналу чисельністю до 700 озброєних осіб з Нідерландів, Австралії та інших країн, громадяни яких знаходилися на літаку рейсу МН17.

Місія підпорядковується керівникові, призначеному Нідерландами, і зобов'язується дотримуватися українського законодавства.

Місії надано свободу пересування в місцевостях, пов'язаних із проведенням розслідування авіакатастрофи, і право на запит згоди України для пересування в інших місцевостях.

Місії дозволено підтримувати контакт із моніторинговою місією Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яка встановлює контакт з місцевими, регіональними та центральними органами влади, громадянським суспільством і місцевим населенням.

Персоналу місії дозволено носити польову форму, мати і носити зброю, а також застосовувати силу задля самооборони і здійснення своєї діяльності.

Зброю, обладнання, наземні та повітряні транспортні засоби, паливно-мастильні матеріали, матеріальні засоби та інші товари для використання персоналом місії дозволено ввозити на територію України на умовах тимчасового ввезення без сплати податків.

Угоду укладено на 1 рік, і вона набирає чинності з дати отримання Нідерландами дипломатичної ноти про виконання Україною необхідних внутрішньодержавних процедур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram