ГоловнаПолітика

DW: НАТО підтвердило застосування Україною балістичних ракет

Інформація базується на даних розвідки США

DW: НАТО підтвердило застосування Україною балістичних ракет
Архив

Deutsche Welle повідомляє, що представник прес-служби у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі підтвердив виданню інформацію про те, що армія України застосовувала балістичні ракети малої дальності проти проросійських сепаратистів на сході країни.

Видання не називає імені представника прес-служби. При цьому DW зазначає, що він не зміг розповісти якихось подробиць, повідомивши, що "інформація базується на даних розвідки США".

За припущеннями деяких ЗМІ, мова може йти про ракетні комплекси "Точка", дальність польоту балістичних ракет яких становить понад 100 кілометрів.

Раніше проросійські сепаратисти заявляли, що українська армія обстрілювала балістичними ракетами їхні позиції на кургані Савур-Могила в Шахтарському районі Донецької області.

29 липня про використання українською армією балістичних ракет повідомила кореспондент телеканалу CNN у Пентагоні Барбара Старр. "За нашими даними, американська розвідка зафіксувала через свої супутники, як українські сили запускають зі своїх позицій балістичні ракети "земля-земля" малої дальності по території, що перебуває під контролем сепаратистів", - повідомила Старр у прямому ефірі. За її словами, це сталося "протягом останніх 48 годин", тобто 28 і 29 липня. Кореспондент назвала застосування Україною такої зброї "поворотним моментом", відзначивши її особливу потужність.

Україна спростувала повідомлення CNN. "Збройні сили України не використовують балістичні ракети під час антитерористичної операції", - заявив 30 липня представник Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко. За його словами, в України "достатньо озброєнь меншої потужності". Українські ЗМІ цитують також представника командування силовою операцією Олексія Дмітрашковського, який заявив, що в України "немає балістичних ракет".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram