ГоловнаПолітика

Меркель похвалила Україну за уникнення політичної кризи

Канцлер Німеччини і Президент України поспілкувалися телефоном

Меркель похвалила Україну за уникнення політичної кризи
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель під час телефонних консультацій з Президентом України у п'ятницю оцінила зусилля Петра Порошенка з підтримки внутрішньополітичної стабільності.

Як повідомляє прес-служба Президента України, Меркель також наголосила на важливості стабільної роботи парламенту та уряду, особливо щодо прийняття законів, необхідних для подальшого отримання фінансової підтримки України від міжнародних фінансових інститутів.

Порошенко подякував канцлеру за її значні зусилля в консолідації підтримки України з боку ЄС і рішучі кроки для врегулювання ситуації на Донбасі.

"Ми діяли рішуче, і це був консолідований підхід", - заявила Меркель.

Канцлер також подякувала Порошенку за його зусилля в організації доступу експертів до місця падіння літака рейсу МН17 для здійснення незалежного міжнародного розслідування. Вона також привітала факт проведення засідання тристоронньої контактної групи в Мінську. Президент України висловив сподівання на продовження її роботи, зокрема на подальший прогрес у питанні звільнення заручників.

Президент Порошенко повідомив, що вчора і сьогодні міжнародні експерти за підтримки Місії ОБСЄ здійснюють роботу на місці катастрофи. При цьому українська сторона дотримується задекларованого режиму припинення вогню.

Порошенко і Меркель обговорили можливість подальших багатосторонніх контактів. Співрозмовники також торкнулися питання імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, 31 липня парламент України відмовився задовольняти заяву прем'єра Арсенія Яценюка про відставку і проголосував за урядові закони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram