ГоловнаПолітика

Київ готовий до взаємного припинення вогню на сході України, - МЗС

Заручників необхідно звільнити, а спостерігачі ОБСЄ повинні приступити до роботи

Київ готовий до взаємного припинення вогню на сході України, - МЗС
Бойцы батальона "Донбасс"
Фото: www.facebook.com/dostali.hvatit

Українська сторона буде прагнути до двостороннього припинення вогню на сході України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на прес-конференції у Вашингтоні за підсумками зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі.

"Зараз ми повинні розробити систему, коли призупинення вогню буде здійснено обома сторонами конфлікту", - цитує Клімкіна “Інтерфакс-Україна”.

Він нагадав, що розроблено мирний план Президента України Петра Порошенка з врегулювання ситуації в східних регіонах, який включає три основні блоки питань: деескалація конфлікту і припинення вогню, гуманітарні аспекти і політична складова.

"Зараз дуже важливо припинити вогонь обома сторонами конфлікту і відновити територіальну цілісність України. Нам необхідний критичний прогрес: якомога швидше необхідно звільнити заручників, а спостерігачі ОБСЄ повинні працювали на місці конфлікту з перших хвилин припинення вогню", - підкреслив глава МЗС.

У свою чергу Джон Керрі зазначив, що Росія і далі постачає зброю, фінанси, людей через кордон, пише УНІАН.

"Ми це бачимо, і цьому є чіткі докази. Зараз у нас є докази артилерійського та ракетного вогню з Росії в Україну. І коли росіяни говорять, що вони хочуть деескалації конфлікту, їхні дії не демонструють доказів, що вони дійсно мають бажання покінчити з насильством і кровопролиттям", - зазначив державний секретар.

Керрі зазначив, що в результаті підтримувані Росією сепаратисти "відмовляються скласти зброю і стати частиною політичного процесу".

Держсекретар знову запевнив, що США і ЄС вживуть додаткових заходів і введуть ширші санкції у ключових секторах російської економіки, якщо Росія не зробить кроків щодо деескалації конфлікту на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram