ГоловнаПолітика

Відкрито гуманітарний коридор із Луганська (додано відео)

Біженців реєструють у Щасті

Гуманітарний коридор для виходу мирних жителів з Луганська розпочав роботу із затримкою на 4 години.

Про це повідомила голова Луганської облдержадміністрації Ірина Веригіна, повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на "5 канал".

"О 10 годині нам не вдалося відкрити гуманітарний коридор, хоча в нас усе було готово. Але перші 6 машин і автобус кілька хвилин тому перетнули нашу територію. Коридор, як ми і говорили - і сьогодні, і завтра, і післязавтра", - розповіла Веригіна.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, гуманітарний коридор з Луганська прокладено через Металіст. Цивільні автомобілі з білими прапорцями доїжджають до контрольованого силовиками міста Щастя, де в біженців записують паспортні дані, а в тих, хто видався підозрілим, ще й знімають відбитки пальців.

Один із жителів Луганська розповів кореспондентові LB.ua про ситуацію в місті і про причини, через які наважився на переїзд.

"Після обстрілу просто боялися виїжджати. Ще й сподівалися, що це все мине швидко. Але зрозуміли. Що швидко це не скінчиться. Тому вирішили виїхати. У Луганську мало людей. Місто по суті мертве. Магазини вигрібаються: щось є там, звичайно. Мінімум. Хліб іноді підвозять, ковбаса якась є; води немає, котячого корму немає - це страшний дефіцит.

Людей дуже мало. У мене в під'їзді з 15 квартир залишилося дві. Снаряд прилетів до будинку, в під'їзді немає вікон. У половині квартир немає шибок. У моїй квартирі на п'ятому поверсі є шибки, але жити на п'ятому поверсі страшно.

У місті сепаратистів мало. Я їх багато не бачив. Їздять без номерів, їздять на крадених машинах, їздять як хочуть. Але їх там небагато. Принаймні у східних кварталах я їх там узагалі не бачив", - розповів чоловік.

"В Інтернеті пройшла неофіційна інформація, що організують гуманітарний коридор. І люди на свій страх і ризик організувалися. Бо 1,5 місяця сидіти в підвалі - це поза всілякі людські сили. Там немає ні світла, ні молока, ні їжі", - додала місцева мешканка, відповідаючи на питання, як вона дізналася про можливість виїхати з міста.

Нагадаємо, у понеділок прес-служба Луганської облдержадміністрації повідомила, що з вівторка буде відкрито коридор з Луганська для виїзду мирних жителів через Металіст на Щастя. Пункти збору мали організувати на блокпостах 3001 і 1203.

Однак сьогодні стало відомо, що бойовики "ЛНР" відмовляються відкривати гуманітарний коридор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram