ГоловнаПолітика

У МВС заявляють про співпрацю КПУ із Зюгановим та Жириновським

МВС надасть докази найближчим часом

У МВС заявляють про співпрацю КПУ із Зюгановим та Жириновським
Зорян Шкиряк
Фото: gazetavv.com

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявляє про співпрацю Комуністичної партії України з депутатами Державної Думи Росії Геннадієм Зюгановим та Володимиром Жириновським у фінансуванні сепаратизму та тероризму на сході України. Про це він сказав на брифінгу.

"Дії Зюганова і Жириновського (спрямовані на сприяння сепаратизму та тероризму), безумовно, були узгоджені з представниками Комуністичної партії України", - сказав Шкіряк.

Він додав, що докази буде надано найближчим часом.

Також Шкіряк повідомив, що ці особи звинувачуються за ч.4 ст. 110-2 Кримінального кодексу, згідно з якою їм загрожує від 8 до 10 років позбавлення волі, конфіскація майна і заборона займати посади до 3 років.

За його словами, Міністерство внутрішніх справ вживає заходів, викликаючи їх до слідчих, а у випадку їх неявки правоохоронці будуть змушені примусово супроводжувати їх до органів внутрішніх справ.

В якості запобіжного заходу підозрюваним буде обрано утримання під вартою.

Нагадаємо, МВС почало розслідування проти депутатів Державної Думи Росії Геннадія Зюганова та Володимира Жириновського за підозрою у фінансуванні дій, спрямованих на зміну меж територій та державного кордону України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram