ГоловнаПолітика

Порошенко пояснив, чому небажано запроваджувати воєнний стан в Україні

Президент домагається визнання світом ЛНР і ДНР терористичними організаціями

Порошенко пояснив, чому небажано запроваджувати воєнний стан в Україні
Порошенко
Фото: www.facebook.com/president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко виступає проти введення воєнного стану в країні.

Свою позицію він обґрунтував під час зустрічі з представниками депутатських фракцій і груп у вівторок, повідомляє прес-служба голови держави.

"Закликаючи владу до ухвалення рішення про запровадження воєнного стану, народні депутати повинні усвідомлювати наслідки такого рішення для країни. Сьогодні навіть одне необережне слово здатне спричинити великі наслідки", - сказав Президент.

Петро Порошенко зазначив, що Україна сьогодні вже у стані бойових дій і повинна захищати свою територію. Для цього необхідна боєздатна армія і відповідне її забезпечення, які неможливі під час воєнного стану. "У воєнному стані заборонено поставки зброї, продукції подвійного призначення, а нам треба виграти війну", - наголосив Президент.

Також під час воєнного стану стає неможливою підтримка держави міжнародними фінансовими інститутами. "МВФ не дає грошей країнам у стані війни. Про це ніхто не думає, коли порушує сьогодні питання про воєнний стан", - сказав Президент.

Глава держави звернув увагу на те, що під час воєнних дій захищена законом не тільки сторона, яка зазнала агресії, а й країна-агресор. "Воєнний стан - це ситуація, коли є протилежна сторона. І та сторона, з якою ми воюємо, має відповідні права. Її можуть підтримувати, зокрема й інші держави, вона захищена міжнародним правом", - сказав Президент.

Водночас Петро Порошенко зазначив, що сьогодні влада сконцентрувала зусилля на визнанні світом так званих "Луганської та Донецької народних республік" терористичними організаціями. "Ми наполегливо працюємо над тим, щоб усіх, хто сьогодні вбиває українських солдатів і українських цивільних, визнали терористами, а фінансову чи будь-яку іншу допомогу терористам - злочином проти людства", - заявив голова держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram