ГоловнаПолітика

Рада у вівторок розгляне указ Порошенка про часткову мобілізацію

У парламент прийшли лише 270 депутатів

 Рада у вівторок розгляне указ Порошенка про часткову мобілізацію
Фото: Макс Левин

Парламент відкрив своє ранкове пленарне засідання, в залі зареєструвалися 270 депутатів.

На засіданні у вівторок ВР має намір затвердити указ президента Петра Порошенка "Про часткову мобілізацію" (законопроект №4320а), йдеться в порядку денному засідання парламенту.

У першому читанні депутати планують розглянути законопроекти №3805 про створення єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання та оплати за енергоресурси та комунальні послуги та №4986 про врегулювання засад держконтролю у сфері забезпечення безпеки та якості харчових продуктів і кормів.

Також за основу заплановано прийняти законопроекти №3445 про створення Державного банку розвитку на базі Українського банку реконструкції та розвитку, №3266 про продовження терміну введення посвідчення застрахованої особи з січня 2014 на січень 2015 року.

У другому читанні парламентарії мають намір розглянути законопроекти №4991 про закріплення внесення відбитків пальців у біометричні документи, №4844 про збільшення граничного віку перебування військовозобов'язаних у запасі до 60 років, №4930 про введення механізму податкового компромісу та №2403 про посилення контролю обігу спирту та лікеро-горілчаної продукції шляхом фіксування в накладній часу перевезення.

Окрім того, пропонується ввести мораторій на примусову реалізацію житла, відключення від комунальних послуг і на штрафи за борги за послуги ЖКГ для жителів регіону антитерористичної операції (законопроект №4188а) і призначити низку позачергових місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram