ГоловнаПолітика

Прокуратура просить суд повернути державі 15 тис. га мисливських угідь сина Пшонки

Син екс-генпрокурора незаконно побудував на ділянці лазню з басейном і котельню

Прокуратура просить суд повернути державі 15 тис. га мисливських угідь сина Пшонки
Фото: Макс Левин

Прокуратура просить суд повернути в держвласність 15 тис. гектарів мисливських угідь у Київській області, якими користувався син колишнього генпрокурора Артем Пшонка, також ними користувалося його оточення.

Як сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області, органи прокуратури Київської області подали в Господарський суд області позов про розірвання договору оренди та повернення державі мисливських угідь загальною площею 15 тис. га.

Перевірка встановила, що 2011 року лісову ділянку у Фастівському районі Київської області було передано в оренду на 25 років товариству з обмеженою відповідальністю "Укрмістобудпроект".

На території мисливських угідь розташовані незавершені будівля, лазня з басейном і котельня. А згідно із законодавством, користувачі мисливських угідь мають право будувати на території необхідні будівлі та споруди тільки за згодою власників або користувачів земельних ділянок. При цьому підприємство взагалі не має дозвільних документів на початок або виконання будівельних та інших робіт.

У прокуратурі наголошують, що таким чином, всупереч вимогам закону, орендар без дозволу постійного землекористувача ДП "Фастівське лісове господарство" пошкодив лісові насадження і почав будівництво капітальних споруд.

Реагуючи на виявлені порушення, Фастівська міжрайонна прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави про розірвання з ТОВ "Укрмістобудпроект" договору оренди та повернення мисливських угідь у державне користування.

Нагадаємо, Віктор Пшонка та його син Артем 30 травня подали позов до Європейського суду в Люксембурзі з вимогою анулювати санкції, введені проти них Радою Європейського Союзу на початку березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram