ГоловнаПолітика

Рада Федерації Росії відкликала дозвіл на введення військ в Україну

Рада Федерації дозволила введення військ РФ в Україну 1 березня

Рада Федерації Росії відкликала дозвіл на введення військ в Україну
Фото: council.gov.ru

Рада Федерації Росії схвалила рішення президента Володимира Путіна про відкликання дозволу на використання Збройних сил Росії в Україні. За це рішення проголосували 153 депутати Ради Федерації, проти - 1.

Під час розгляду голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров заявив, що зацікавлені комітети Ради підтримують звернення Путіна про відкликання дозволу на введення військ.

"Постанова від 1 березня цього року носила захисно-стримуючий характер і не була спрямована проти когось. Невипадково президент РФ сказав, що сподівається, що не скористається наданим правом. Ми дійсно захистили громадян РФ, співвітчизників, захистили референдум і його результати в Севастополі та Криму. По-друге, обстановка в Україні на сьогодні ще далеко не стабілізована, водночас почався переговорний процес, який дозволяє президенту РФ внести звернення як акт доброї волі", - сказав Озеров.

При цьому він додав, що у разі потреби Рада Федерації може знову оперативно повторно розглянути питання про введення військ в Україну.

Голова комітету з конституційного законодавства і державного будівництва Андрій Клішас у свою чергу додав, що позиція влади Росії залишається незмінною: в Україні відбулося силове захоплення влади, яке привело до загострення кризи в країні. Однак при цьому він зазначив, що у зв'язку з тим, що влада України почала здійснювати політичні кроки щодо її вирішення, комітет вважає необхідним підтримати звернення Путіна.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації дозволила президенту Володимиру Путіну використовувати російські війська в Україні, що викликало обурену реакцію Києва і Заходу, де визнали цей дозвіл підготовкою до вторгнення.

24 червня Путін звернувся до сенаторів з проханням скасувати дозвіл на використання Збройних сил РФ в Україні, який 1 березня дала верхня палата парламенту. За його словами, це зроблено "з метою нормалізації обстановки та врегулювання ситуації у східних регіонах України, а також у зв'язку з початком тристоронніх переговорів з цього питання".

Профільні комітети Ради Федерації РФ 25 червня рекомендували палаті схвалити це рішення Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram