ГоловнаПолітика

Кличко - єдина людина, яка не керуватиме Києвом, - Денисенко

Експерт назвав кілька першорядних завдань для Київради

Кличко - єдина людина, яка не керуватиме Києвом, - Денисенко
Фото: Артем Атаманюк

Обраний мером Києва Віталій Кличко не буде реальним керівником столиці.

Таку думку на круглому столі в Інституті Горшеніна висловив головний редактор телеканалу Espreso.TV Вадим Денисенко.

"Єдина людина, яка не керуватиме Києвом, - це Кличко. Пакет розділений між новообраним президентом Петром Порошенком і Сергієм Льовочкіним. Думаю, влада буде належати саме їм. Найближчим часом Києвом керуватиме людина, наближена до когось із цих політиків", - зазначив Денисенко. На думку експерта, сьогоднішня сесія Київради - перша і остання, на якій "не роздерибанено ні гектара землі".

Також Денисенко назвав низку першорядних завдань Київради.

"Одна з найважливіших проблем - це зима. Якщо ми зрозуміємо, що в нас може бути одна з найбільш критичних зим за останні 23 роки, то тоді буде легше взятися за вирішення цієї проблеми. Ми повинні бути готові навіть до того, що Росія може серед зими відключити газ", - зазначив він.

На думку експерта, в Києві потрібно ввести електронний уряд: "У нас є пілотний проект у Вінниці. Нічого складного в цьому немає. Думаю, до Нового року це можна зробити. І друге, що потрібно вводити, що проходила Грузія, - це прозорі процедури".

"По-третє, потрібно встановлювати правила гри", - зазначив Денисенко. На його думку, коли ці правила будуть чіткими і прозорими, бізнес почне приходити в Україну.

Окрім того, на його думку, необхідно розвивати інфраструктуру: "Без іпотечного кредитування немає жодних шансів, що будівництво стане локомотивом економічного розвитку столиці. Повинно бути будівництво інфраструктурних об'єктів".

Денисенко вважає план розвитку Києва, ухвалений за Олександра Попова, доволі вдалим, і до нього треба повертатися.

"Там є кілька моментів, до яких я ставився дуже критично. Але є, зокрема, пункти, які дуже вдалі, наприклад, один із прикладів - наукомістка медицина", - наголосив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram