ГоловнаПолітика

Філарет закликав Путіна не провокувати нового кровопролиття в Україні

Патріарх нагадав, що свідоме примноження брехні є служінням сатані

Філарет закликав Путіна не провокувати нового кровопролиття в Україні
Фото: odessa.net

Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет закликав керівництво Росії не провокувати нового кровопролиття в Україні.

Про це йдеться в заяві патріарха Філарета з приводу ескалації насильства в Україні.

"Численні неспростовні докази, на які спирається у своїх висновках і міжнародна спільнота, підтверджують, що за цим спалахом насильства і терористичними акціями стоять спеціальні служби Російської Федерації, відповідальність за дії яких лежить на політичному керівництві Росії й особисто на її президентові. Службовці російських спеціальних підрозділів, завербовані ними агенти серед українських громадян, найманці з Росії роблять все для того, щоб розпалити протистояння, вчиняти провокації, примножувати жертви. Їхньою метою є руйнування української державності, створення приводу для відкритого збройного вторгнення Росії на територію України та окупації наших земель", - заявляє Філарет, повідомляє zn.ua

За його словами, контрольовані російською владою ЗМІ продовжують нечувану за своїм розмахом кампанію брехні, що також є складовою частиною неоголошеної війни проти України.

"Учасникам цієї кампанії слід пам'ятати, що свідоме примноження брехні є служінням сатані. Вчиняючи зло, російська влада намагається приховати правду - так само, як це робилося під час окупації Криму, коли ця сама влада відмовлялася визнавати російську приналежність окупаційних військ. Але від Бога не приховати правди - Він усе бачить і кожному воздасть відповідно до заслуженого", - зазначив глава УПЦ КП.

"Тому від імені Церкви ще раз закликаю керівництво Росії, його підлеглих і соратників в Україні схаменутися, зупинитися, не примножувати гріхів, не провокувати нового кровопролиття, не накликати на себе більшого гніву Божого", - наголосив він.

Філарет також додав, що кожен, хто віддає злочинні накази на роздмухування в Україні громадянського протистояння і сепаратизму, на збройне захоплення державних приміщень, на вчинення провокацій, на пролиття крові і вбивства, кожен, хто фінансує ці дії, хто їм сприяє чи бере в них участь, хто перешкоджає припиненню таких злочинів - чинить гріх братовбивства, гріх Каїна, за який рано чи пізно дасть відповідь перед Богом. До них належить промовити словами, які сказав Архістратиг Михаїл сатані: "Нехай заборонить тобі Господь" (Юди 1:9).

На думку патріарха, "конституційний лад, єдність, територіальна цілісність, недоторканність кордонів України є аксіомами, які ніхто не має права ставити під сумнів, незалежно від політичних переконань".

"У цих питаннях визначальною може бути тільки воля всього народу України, а не окремих партій, груп або жителів певних територій", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Російська Федерація значно посилює свою військову присутність на території Кримського півострова, перекидаючи туди не тільки авіацію, а й військові підрозділи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram