ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила справу проти Царьова

Кандидат у президенти зазіхнув на територіальну цілісність України

Прокуратура порушила справу проти Царьова
Фото: Макс Левин

Прокуратура Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення народним депутатом України Олегом Царьовим дій, передбачених ст. 110 Кримінального кодексу України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

"Така реакція прокуратури пов'язана з публічними виступами Царьова під час масових заходів, а також у засобах масової інформації, в яких він закликав до роз'єднання країни, зазіхав на територіальну цілісність держави і висловлював сепаратистські наміри", - сказано в повідомленні.

Як повідомив в.о. генпрокурора Олег Махніцький, під час досудового розслідування буде встановлено ступінь відповідальності Царьова за поширення сепаратистських ідей.

У разі підтвердження цих фактів і його провини Генеральна прокуратура підготує звернення до Верховної Ради з поданням про зняття із Царьова статусу народного депутата України. Одночасно може бути внесено подання до Центрвиборчкому про позбавлення його статусу кандидата в президенти України.

Крім того, у зв'язку з подіями, які сталися за участю Царьова 14 квітня в Києві під час відвідин ним однієї з телекомпаній, органи внутрішніх справ порушили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram