ГоловнаПолітика

Путін розповів Обамі про "розгул екстремістів" в Україні

Ці люди, за інформацією Кремля, безкарно залякують мирних жителів.

Путін розповів Обамі про "розгул екстремістів" в Україні

Президент Росії Володимир Путін обговорив з Бараком Обамою кризу на Україні і запропонував розглянути можливі кроки міжнародної спільноти щодо сприяння стабілізації обстановки.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Путін привернув увагу Обами до триваючого розгулу екстремістів, що безкарно вчиняють акти залякування щодо мирних жителів, владних структур, органів правопорядку в різних регіонах і в Києві", - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті російський лідер запропонував розглянути можливі кроки міжнародної спільноти щодо сприяння стабілізації обстановки, йдеться в повідомленні.

У свою чергу у прес-службі Білого дому повідомили, що ініціатором розмови був Володимир Путін. Президент РФ хотів обговорити пропозиції Вашингтона по дипломатичному вирішенню ситуації в Україні, які були представлені держсекретарем США Джоном Керрі в Гаазі.

"Президент Обама запропонував Росії надати конкретну відповідь у письмовій формі, і президенти домовилися, що Керрі і Лавров зустрінуться, щоб обговорити подальші дії", - зазначили в Адміністрації президента США.

Обама в черговий раз підкреслив, що США продовжують підтримувати дипломатичний шлях у тісній співпраці з урядом України з метою деескалації кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram