ГоловнаПолітика

МЗС: Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною

РФ активно використовує безпілотники для розвідки в прикордонних регіонах

МЗС: Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною
Фото: army-news.ru

Міністерство закордонних справ України констатує, що Росія продовжує перебазування військовослужбовців і техніки до кордону з Україною.

"Російська сторона вживає заходів із метою подальшої дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах України. Триває перегрупування Збройних сил РФ у прикордонних з Україною районах", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, інформує "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що, за інформацією силових структур, перегрупування Збройних сил Росії відбувається на території Брянської області. Зокрема, там спостерігають скупчення військової техніки в районі населеного пункту Чуровичі Климовського району Брянської області, за 18 км від кордону з Україною.

Окрім того, за інформацією МЗС, 25 березня в м. Климове Брянської області прибуло 2 військові ешелони загальною кількістю до 16 вагонів з особовим складом і військовою технікою. "Зафіксовано розгортання засобів зв'язку і управління, виявлено платформи з модулями для проживання особового складу, облаштування штабів, медпунктів, військових польових містечок", - повідомив він.

Окрім того, за інформацією МЗС, Росія активно використовує безпілотні літальні апарати для ведення повітряної розвідки і контролю ситуації в прикордонних регіонах. "Протягом останніх двох днів на ділянці органів охорони держкордону Східного регіонального управління зафіксовано проведення понад 40 польотів російських безпілотників", - підкреслив український дипломат.

Нагадаємо, 24 березня секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що на кордоні з Україною продовжує перебувати близько 100 тис. російських військових у повній бойовій готовності.

14 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія жодних планів вторгнення на південний схід України не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram