ГоловнаПолітика

Українські військові розпочали інспекцію в прикордонних російських областях

Основні війська росіян, за деякими даними, зосереджено в областях, у які інспектори не поїдуть

Українські військові розпочали інспекцію в прикордонних російських областях
Архив

Українська інспекційна група у складі чотирьох фахівців прибула в Бєлгород (Росія) для проведення інспекції в рамках Віденського документа 2011 року.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС із посиланням на начальника Національного центру зі зменшення ядерної небезпеки РФ Сергія Рижкова.

"Цей вид інспекції здійснюється, щоб переконатися у відсутності масштабної військової діяльності в окремих регіонах держав-учасниць зазначеної угоди, - уточнив він. - Українська сторона вирішила провести цю інспекцію з метою моніторингу району загальною площею близько 13 тис. кв. км у Бєлгородській і Курській областях, на предмет "незаявленої військової діяльності".

Варто зазначити, що, за даними аналітичної групи "Інформаційний спротив", основні війська росіян, готові до вторгнення, зосереджені в Ростовській області й у Краснодарському краї.

Рижков поінформував, що "під час інспекції українським представникам дадуть можливість проінспектувати вказаний район, зокрема з використанням автомобільного транспорту й обльоту на вертольоті, і переконатися в тому, що ніякої військової діяльності, загрозливої для України, про яку так багато останніми днями йдеться в українських і західних ЗМІ, немає".

За словами Рижкова, інспекція пройде протягом двох днів і повністю забезпечується коштом РФ.

"Це останній інспекційний захід, що проводиться на території Російської Федерації 2014 року в рамках Віденського документа, у зв'язку з тим, що всі квоти на інспектування нашої території державами ОБСЄ вичерпано", - додав він.

Нагадаємо, раніше Україна подала запит на проведення спостережного польоту над територією РФ. Він мав початися 17 березня, проте не відбувся. Як пояснили представники МЗС України, Росія висунула українській стороні "нездійсненні фінансово-технічні вимоги".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram