ГоловнаПолітика

Міноборони РФ: війська на кордоні з Україною проводять польові заняття

У Росії пояснили активізацію армії в прикордонних областях

Міноборони РФ: війська на кордоні з Україною проводять польові заняття
Фото: army-news.ru

Міністерство оборони Російської Федерації зазначає, що у Ростовській, Белгородській, Тамбовській і Курській областях військові частини і підрозділи армії "нарощують інтенсивність польових занять на полігонах".

Про це повідомляє прес-служба міністерства, запевняючи, що заняття проводять згідно з планом бойової підготовки.

Польові заняття триватимуть до кінця березня.

Основна мета проведених заходів - всебічна перевірка злагодженості підрозділів з наступним виконанням навчально-бойових завдань на незнайомій місцевості і невипробуваних полігонах.

Польові виходи підрозділів пройдуть в два етапи.

Під час першого етапу командири та особовий склад мотострілкових, артилерійських і танкових підрозділів отримають досвід під час здійснення маршів з пунктів постійної дислокації комбінованим способом: своїм ходом, залізничним та авіаційним транспортом, у призначені райони з наступним розгортанням на незнайомій місцевості. Відпрацюють питання взаємодії з представниками РЖД і завантаження техніки на залізничні платформи.

Також на цьому етапі польових виходів заплановано виконання комплексу практичних занять, під час яких військовослужбовці у складі своїх штатних підрозділів відпрацюють нормативи водіння військової та спеціальної техніки на незнайомій місцевості, ведення розвідки маршрутів руху, інженерної розвідки, фортифікаційного устаткування позицій і тактико-спеціальної підготовки. Особливу увагу при проведенні планових заходів приділятимуть прихованості пересування підрозділів і маскування в районах зосередження і виконання навчальних завдань.

"Зараз командири підрозділів відпрацьовують методику організації різних видів бою, управління підрозділами та вогнем під час виконання поставлених бойових завдань, навчаючись діяти непересічно, обманюючи противника і досягаючи раптовості. При цьому для проведення занять створюється складна, наближена до бойової тактична обстановка з імітацією дій умовного супротивника", - сказано в повідомленні.

На завершальному етапі польових занять військовослужбовці відпрацюють на полігонах комплекс практичних вправ з бойового злагодження підрозділів, вогневої підготовки з бойовою стрільбою, а також за вмінням командирів підрозділів керувати вогнем артилерії.

Нагадаємо, 11 березня в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх повідомив, що Збройні сили Росії проводять навчання біля східних кордонів України і в Криму. За його словами, створено групування російських військ чисельністю 220 тис. осіб, 1800 танків, понад 400 вертольотів.

Свідчення про активізацію російської армії також отримало телебачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram