ГоловнаПолітика

Яценюк вважає, що вторгнення в Україну готувалося останні чотири роки

"Була цілеспрямована політика з підривання обороноздатності України", - зазначає прем'єр

Яценюк вважає, що вторгнення в Україну готувалося останні чотири роки
Фото: kmu.gov.ua

Підготовка до військового вторгнення в Україну йшла останні чотири роки.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні на зустрічі з представниками українського бізнесу.

Відповідаючи на запитання, чи не захочуть турецькі, італійські і американські фрегати повторити навчання Сі-Бріз під Одесою, Яценюк сказав: "Ви мені ставите питання про те, чи розглядаються військові опції для вирішення конфлікту. Звучить красиво, але не треба перетворювати такі важливі питання для безпеки регіону у не дуже правильний підхід. Ви, напевно, хочете, щоб сміялися над тим, що прийдуть есмінці і вирішать всі проблеми. Я вам чесно скажу: проблеми доведеться вирішувати самим. Доведеться самим будувати есмінці, самим відновлювати обороноздатність країни, самим відновлювати все оборонне виробництво. Бо впродовж чотирьох років, навіть більше - п'яти, була цілеспрямована політика з підривання обороноздатності України", - пише ЛІГА.

Також, Яценюк стверджує що, в Україну ввели іноземна агентура - в Міноборони, Службу безпеки, Головне управління розвідки, Службу зовнішньої розвідки.

"Все, що відбулося за останні чотири роки, - це злочин проти держави. І те, що ми побачили з вами три дні тому, - це був тільки результат і наслідок. Підготовка була чотири роки тому", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна не віддасть Крим Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram