ГоловнаПолітика

Янукович вважає себе президентом України (заява)

Екс-президент так і не визнав усунення від влади

Янукович вважає себе президентом України (заява)
Фото: Макс Левин

Віктор Янукович виступив зі зверненням до громадян України, в якому заявив, що, як і раніше, вважає себе законно обраним президентом країни.

"Я, Віктор Федорович Янукович, звертаюся до народу України. Як і раніше, вважаю себе законним головою Української держави, обраним на підставу вільного волевиявлення українських громадян", - йдеться в заяві Януковича, розданій російським інформагентствам.

"Не можу бути байдужим до трагічних подій на моїй батьківщині. Вважаю, що підписану мною і лідерами української опозиції у присутності поважних західних партнерів Угоду про врегулювання кризи в Україні 21 лютого 2014 року не виконано. На вулицях багатьох міст нашої країни розгул екстремізму. На мою адресу, на адресу моїх соратників звучать погрози фізичної розправи", - додав він.

"Змушений просити владу РФ забезпечити мені особисту безпеку від дій екстремістів, - продовжує Янукович. - На жаль, все, що відбувається зараз у Верховній Раді України, не має легітимного характеру. Рішення, які приймаються парламентом за відсутності багатьох членів фракції Партії регіонів, інших фракцій, які побоюються за свою безпеку, а деякі були піддані фізичному насильству і змушені залишити територію України, незаконні. Переконаний, що в цих умовах всі ухвалені рішення вже незабаром доведуть свою неефективність і не будуть виконані", - вважає Янукович.

"У цій ситуації офіційно заявляю про свою рішучість до кінця боротися за виконання важливих компромісних домовленостей щодо виходу України з глибокої політичної кризи. Закликають негайно повернути ситуацію в нашій країні в конституційне поле. Зараз стає очевидно, що народ на південному сході України і в Криму не сприймає безвладдя і фактичного беззаконня в країні, коли керівників міністерств обирає натовп на площі. Я, як діючий президент, не дозволяв Збройним силам України втручатися у внутрішньополітичні події. Наказую це і зараз. Якщо хтось віддаватиме такий наказ Збройним силам і силовим структурам, такі накази будуть незаконними і злочинними", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram