ГоловнаПолітика

СБУ взяла відповідальність за стрілянину в Хмельницькому

Керівництво СБУ заявило, що готове оплатити лікування постраждалих людей

СБУ взяла відповідальність за стрілянину в Хмельницькому
Фото: Денис Кораблев, vsim.ua

У Хмельницькому керівництво обласної Служби безпеки України взяло на себе відповідальність за вогнепальні поранення людей, які відбулися сьогодні опівдні під час штурму приміщення СБУ протестувальниками.

Про це повідомив депутат Хмельницької міськради ВО "Свобода" Олександр Симчишин, який був на переговорах у керівництва СБУ. За його словами, керівництво СБУ заявило, що готове оплатити лікування постраждалих людей, повідомляє УНІАН.

Також СБУ вимагає, щоб протестувальники забезпечили працівникам служби можливість залишити приміщення. Тобто з приміщення СБУ повинні вийти роззброєні працівники, а спецпідрозділ "Альфа" залишиться всередині. Людей просять відійти на безпечну відстань, щоб не перешкоджати працівникам СБУ, які виходитимуть з будівлі.

Тепер мітингувальники вирішують, як забезпечити цю вимогу.

Як повідомила начальник обласного департаменту охорони здоров'я Наталія Свестун, до лікарні після інциденту біля СБУ потрапили 4 людини, двоє з них у важкому стані, двоє - в середньому.

Станом на 16 годину біля приміщення СБУ знаходяться декілька тисяч осіб. Вулиця Театральна (де знаходиться будівля СБУ) заблокована.

4 тролейбуси заблокували входи і виходи з СБУ.

Нагадаємо, сьогодні в Хмельницькому мітингувальники захопили приміщення обласної державної адміністрації, а також взяли в облогу прокуратуру Хмельницької області. Під час спроби мітингувальників потрапити в приміщення управління СБУ, по мітингувальниках відкрили вогонь. Жінка, в яку вистрілили під час акції протесту, перебуває у вкрай важкому стані в реанімаційному відділенні міської лікарні Хмельницького з пораненням голови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram