ГоловнаПолітика

У ДПС кажуть, що стежать за Тимошенко законно

Відомство повідомило, навіщо встановило камери, на які скаржиться опозиція.

У ДПС кажуть, що стежать за Тимошенко законно
Фото: www.lrp.lt

Встановлення камер відеоспостереження в приміщеннях ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" в Харкові цілком законне.

Про це повідомили в Державній пенітенціарній службі.

"Відповідно до чинної нормативної бази, співробітники Качанівської виправної колонії (№54) відповідають за охорону та безпеку засуджених жінок, яких скеровано з колонії для лікування або проходження курсу реабілітації в медичні установи МОЗ України. Перед відпраленням засудженої Юлії Тимошенко в стаціонарне відділення ЦКЛ було встановлено 3 відеокамери для постійного спостереження персоналу за засудженими, забезпечення заходів безпеки хворих, а також контролю дій персоналу і дій працівників варти Качанівської установи. Встановлення в приміщенні відеокамер й інших засобів охорони і безпеки відповідає вимогам чинного законодавства. План оснащення приміщення медичної палати було затверджено відповідними посадовими особами і погоджено з керівництвом лікарні", - заявили у ДПС.

Також у відомстві зазначили, що питання встановлення окремого поста і камер відеоспостереження, а також порядок несення служби і взаємодії співробітників різних відомств було узгоджено керівництвом територіальних органів ДПС і МВС України.

Водночас у ДПС наголосили, що практику застосування відеоспостереження в пенітенціарних установах і приміщеннях утримання ув'язнених передбачено національним і міжнародним законодавством.

Нагадаємо, вчора партія "Батьківщина" заявила, що в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові на дев'ятому поверсі нелегально і невідомо ким встановлено три відеокамери, що порушує право екс-прем'єра Юлії Тимошенко на конфіденційність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram