ГоловнаПолітика

За Тимошенко незаконно стежать, - "Батьківщина"

Політсила просить покарати винуватих.

За Тимошенко незаконно стежать, - "Батьківщина"
Фото: www.volynpost.com

У лікарні "Укрзалізниці" в Харкові на дев'ятому поверсі нелегально і невідомо ким встановлено три відеокамери, що порушує право екс-прем'єра Юлії Тимошенко на конфіденційність.

Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина", яку оприлюднила прес-служба.

Під час слухання в Окружному адмінсуді Києва позову Тимошенко щодо неправомірності дій Державної пенітенціарної служби та Міністерства охорони здоров'я з'ясувалося, що тільки три з шести камер відеоспостереження, встановлених на дев'ятому поверсі лікарні "Укрзалізниці", де лікують екс-прем'єра, належать Пенітенціарній службі.

За даними прес-служби партії, представники Пенітенціарної служби надали суду схему плану, де відзначено пости охорони та місце розташування камер відеоспостереження.

"Вони визнали, що тільки три камери було встановлено ДПС і не мають інформації, хто є власником іще трьох відеокамер. Представники Пенітенціарної служби також не знають, хто переглядає записи з цих трьох відеокамер і куди ці відеозйомки можуть потрапити", - зауважили в "Батьківщині".

"Показовим є той факт, що ці відеокамери невідомого походження розміщені на території, за яку відповідає тільки Пенітенціарна служба. Працівники Державної пенітенціарної служби також не змогли відповісти, чи є ще на поверсі, де проходить лікування Юлія Тимошенко, інші незаконно встановлені відеокамери", - наголошено в повідомленні.

Партія екс-прем'єра вимагає припинити порушувати право Тимошенко на конфіденційність і встановити особистостей, які цілодобово за нею стежать, а також - порушити кримінальні справи проти них.

Нагадаємо, Тимошенко закликає європейських політиків на нинішньому етапі виборчої кампанії визнати вибори такими, що не відповідають демократичним стандартам і стандартам ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram