ГоловнаПолітика

Луценкові сподобалися умови в тюрмі

Менська колонія здалася прес-службі екс-міністра санаторієм порівняно з Лук'янівським СІЗО.

Луценкові сподобалися умови в тюрмі
Фото: www.radiosvoboda.org

Колишній міністр МВС Юрій Луценко, який відбуває покарання у Менській виправній колонії, вже познайомився зі своїми сусідами по тимчасовому блоку (два тижні він сидітиме в карантинному спецприміщенні, де його навчать життя у в'язниці) і залишився задоволений тюремними умовами.

Про це повідомила прес-секретар "Народної Самооборони" Лариса Сарган, пише "Сегодня".

"Разом з ним в блоці знаходяться четверо колишніх міліціонерів. Наразі не знаємо, за що вони тут сидять. І вони, і керівництво зустріли Юрія Віталійовича добре, не було ніякої упередженості. Порівняно з Лук'янівкою - це санаторій, а не бетонний мішок", - сказала Сарган.

Це (Менська виправна колонія) специфічний заклад, там не звичайні бандити, а колишні працівники силових структур, багато з яких отримали термін саме через діяльність Юрія Луценка на посаді міністра. Тому я не виключаю, що можуть бути якісь провокації.

— Олексій Баганець, адвокат

За її словами, Луценко перебуває в нормальному настрої.

"Він замовив книги (зараз у нього з собою Біблія і ще 7 книг. - Ред.), буде читати і писати - робити все те, що і в СІЗО. До речі, книги - це основна стаття витрат після витрат на адвокатські послуги. У нього тепер буде можливість частіше дзвонити дітям з таксофона в колонії", - розповіла прес-секретар.

Нагадаємо, дружина Луценка, Ірина, заявила, що периметр території, де знаходиться екс-міністр, оснащений камерами відеоспостереження.

"Поселили його в окремому приміщенні, де стіна примикає до медчастини", - переказала вона слова чоловіка.

Сьогодні Ірина Луценко планує поїхати в колонію на перше побачення.

Нагадаємо, раніше Державна пенітенціарна служба повідомляла, що в камері Луценко сидітиме з трьома-чотирма "спеціально підібраними ув'язненими".

Луценка доставили в Менську виправну колонію 31 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram