ГоловнаПолітика

Сьогодні КСУ оприлюднить рішення щодо депутатської недоторканності

Законопроект у попередній редакції вже був предметом розгляду КС.

Сьогодні КСУ оприлюднить рішення щодо депутатської недоторканності
Фото: EPA/UPG

Сьогодні о 14.30 Конституційний Суд України оприлюднить ухвалене 27 серпня рішення у справі за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін у Конституцію України щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб вимогам статей 157 і 158 Конституції (справа про внесення змін до статті 80, 105 Основного закону).

Про це повідомили в прес-службі КС.

Законопроектом (реєстраційний номер №3251) запропоновано виключити з чинної редакції Конституції частину 1 статті 80, згідно з якою "народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність", а частину 3 цієї статті викласти в новій редакції, відповідно до якої "народного депутата України не можна без згоди Верховної Ради України затримати чи заарештувати до набуття чинності обвинувального вироку суду щодо нього".

У частині 3 статті 105 запропоновано виключити слова "якщо тільки Президент України не був усунений з посади в порядку імпічменту".

Законопроект у попередній редакції вже був предметом розгляду Конституційного Суду. У висновку від 1 квітня 2010 року №1-в КС визнав частину його положень відповідними Конституції України, а частину - ні.

Верховна Рада доопрацювала законопроект, зваживши на всі зауваження КС, і повторно звернулася з клопотанням про надання відповідного висновку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram