ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Суд не дозволив Тимошенко і Луценку брати участь у виборах

Аргументи опозиції суддів не переконали.

Суд не дозволив Тимошенко і Луценку брати участь у виборах
Фото: mail.ru

Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною постанову ЦВК, якою було відмовлено в реєстрації кандидатами в депутати Верховної Ради Юлії Тимошенко та Юрію Луценку.

Відповідні рішення оголосив головуючий суддя Андрій Коротких.

"У задоволенні позову відмовити", - сказав суддя.

Позов "Батьківщини" в особі представника партії в ЦВК Руслана Князевича про визнання незаконним і скасування цієї постанови Центрвиборчкому і про зобов'язання ЦВК зареєструвати кандидатами Тимошенко і Луценка відхилено в повному обсязі.

Існування в особи непогашеної або не скасованої судимості не може бути підставою для заборони бути обраною... В іншому разі ЦВК своїм рішенням урівнює реєстрацію кандидата в депутати і його обрання

— Руслан Князевич

Нагадаємо, 8 серпня ЦВК зареєструвала 210 кандидатів у депутати Ради від Об'єднаної опозиції в загальнодержавному окрузі, виключивши при цьому зі списку кандидатів, включених з'їздом партії 30 липня в першу п'ятірку Тимошенко і Луценка.

Пізніше Центрвиборчком окремою постановою відмовив у реєстрації їх кандидатами на підставі частини 4 статті Закону "Про вибори народних депутатів України", яка передбачає, що не може бути висунутий кандидатом і обраним депутатом громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо цю судимість не погашено і не скасовано в установленому законом порядку.

Тимошенко і Луценко засуджені відповідно до 7 і 4 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram