ГоловнаПолітика

Колесніченко вдячний Януковичу за "мудре і виважене рішення"

Партія регіонів готова продовжувати діалог про мовну політику.

Колесніченко вдячний Януковичу за "мудре і виважене рішення"
Фото: http://nbnews.com.ua

Нардеп від Партії регіонів, один з авторів закону про мови Вадим Колесніченко задоволений, що Президент Віктор Янукович його підписав.

Про це повідомляє прес-служба ПР.

"Особисто я дуже задоволений тим, що Президент України підписав Закон "Про засади державної мовної політики". Це мудре і дуже виважене рішення", - зазначив політик.

За твердженням парламентарія, ухвалення закону є виконанням Партією регіонів своїх зобов'язань перед виборцями. "Крім того, мовний закон забезпечує захист прав людини і реалізує зобов'язання України перед Радою Європи у сфері гуманітарної політики", - додав політик.

Колесніченко також нагадав, що Партія регіонів неодноразово закликала експертне співтовариство і своїх опонентів до обговорення мовної політики. "Ми ніколи не ховалися від діалогу. Навпаки, щодня протягом останніх місяців пропонували відкриту дискусію в пошуках компромісу всім верствам суспільства в частині виконання мовної політики. Тому я задоволений, що сьогодні Президент укотре виступив як справжній керівник держави й запропонував продовжити цей діалог. Безумовно, Партія регіонів візьме в ньому участь", - додав він.

Парламентарій іще раз нагадав, що закон про мови гарантує те, що єдиною державною мовою в Україні залишається українська. "І лише в місцях компактного проживання національних меншин надано право використовувати поряд із державною регіональну мову", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram